A kosár üres!

MITŐL ENNYIRE JÓ?

Krémeink maximális természetes hatóanyagot és minimális tartósítószert tartalmaznak, a Te biztonságodért. Aromaterápiás illóolaj tartalmuk élményt nyújt és fokozza hatékonyságukat. A gyári krémeknél koncentráltabbak, kevés is elég belőlük, ezért gazdaságos a használatuk.
Átlagosan 80% bio alapanyagot használunk, az összetevőket gondosan válogatjuk és biztonságos helyről szerezzük be. Csak néhány szintetikus alkotóelemet használunk és nyomós indokkal. Ezek is kivétel nélkül Ecocert engedélyesek és natúrkozmetikumba alkalmasak.
Minden termékünk FRISSen, sajátkezűleg, és szívvel-lélekkel készítjük neked. Így olyan kompromisszummentes és pozitív energiájú minőséget tudunk nyújtani, amely csak manufaktúrában érhető el. Készítményeink, receptúráink vegyészmérnökkel ellenőriztetem és hivatalosan bejelentem.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Termékeink kézműves natúrkozmetikumok, ezért szeretnénk felhívni a figyelmed néhány sajátosságra, amely az ilyen típusú termékeket jellemzi.

Alapanyagok természete
Mivel sok esetben kistermelői, illetve a lehető legkevésbé finomított alapanyagokat használunk, az egyes gyártási tételek állaga, illata, színe kisebb-nagyobb mértékben eltérhet egymástól. Egy növényi olaj, kivonat vagy illóolaj minősége nagy mértékben függ a termőterülettől, csapadékmennyiségtől - ugyanolyan különbség lehet az egyes évjáratok között, mint mondjuk a borok esetében. Az ipari körülmények között készülő kozmetikumok sztenderdizált, finomított alapanyagokból készülnek, ezért sokkal konzisztensebben "egyformák" mindig, ám ez nem azt jelenti, hogy jobb minőségűek lennének, sőt! A kis tételben, kézzel készülő kozmetikumok szépsége pont abban áll, hogy készítőként és felhasználóként is megtapasztaljuk, hogy élő, természet adta, változatos kincseket használunk. Az eredmény mindig nagyon jó, de nem feltétlenül egyforma.

Lejárati idő
A kézműves natúrkozmetikumok felhasználási ideje rövidebb, mint a boltiaké. Ennek oka egyfelől, hogy a natúrkozmetikumokban használatos tartósítószerek szelídebbek, sok esetben növényi alapúak, másfelől a felhasznált alapanyagok is romlandóbbak, például a finomítatlan növényi olajok általában könnyebben avasodnak, mint agyonfinomított társaik, a növényi részek, kivonatok pedig magától értetődően jobb táptalajt nyújtanak a mikroorganizmusoknak, mint a szintetikusan előállított anyagok, és eredendően nagyobb csíraszámot is tartalmazhatnak. Krémeink eltarthatósági ideje a legtöbb esetben 3-6 hónap, és arra kérünk, hogy felbontás után mindent használj el 3 hónapon belül.
Tárolás
Mivel tartósítószereink kevésbé potensek, és krémeink kevésbé stabilak ipari társaiknál, arra kérünk, hogy ha máshogy nem jelöljük, szobahőmérsékleten, száraz helyen tárold őket, napfénytől és sugárzó hőtől védve. Szilárd termékeinket használat után szárítsd meg és hasonlókésppen tárold. Ha furcsa szagot, állag-vagy színbeli változást tapasztalsz, ne használd tovább a terméket és jelezd felénk a problémát.

Konzisztencia
Kozmetikumaink kis tételben készülnek, a gyáriaktól eltérő eszközökkel, ami a bolti kozmetikumoktól kisebb-nagyobb mértékben eltérő állagot jelent a gyakorlatban. A natúr krémek általában habosabbak, lágyabbak hagyományos társaiknál.

Illatok
A kézzel készült natúrkozmetikumok illata különösen eltérő lehet az ipari kozmetikumokhoz képest. Egyrészt a finomítatlan alapanyagoknak sokszor önmagukban jellegzetes, nyers növényi illatuk van, amelyet sokaknak időbe telik megszokni. Egy illatmentes natúrkozmetikumnak sokkal sajátságosabb illata lesz, mint hasonlóan hozzáadott illat nélküli bolti társának. Másrészt az alkalmazott természetes illatosítók, illóolajok is merőben eltérőek a szintetikus illatanyagokhoz képest. Sajnos világunkban az átlagember ízlését erőteljesen és igen tudatosan befolyásolja az ipar, mind az élelmiszerek, mind a kozmetikumok területén, így időbe telhet, mire megszokjuk és értékelni tudjuk a természetes illatokat. Azonban, ha orrunk leszokott a szintetikus aromákról, lejjebb kerül az ingerküszöbünk, kiélesedik a szaglásunk és feltárul előttünk a természetes illatok lenyűgöző világa, felfedezzük az illóolajok, növényi illatok szépségét, az ipari aromákat pedig jó eséllyel bántónak, zavarónak fogjuk találni.

Allergének
A natúrkozmetikumok is allergizálhatnak, bár ritkábban, mint szintetikus társaik. Például a sheavaj, mangóvaj, avokádóolaj tüneteket okozhat a latex allergiásoknál. Épp ezért, ha van valamilyen érzékenységed, gondosan olvasd át az összetevő listákat. Ha nincs ismert allergiád, akkor is tanácsos minden kozmetikummal elvégezni egy 24 órás bőrpróbát az alkaron. Ha bármilyen kétséged van, keress minket bátran emailben.

Szállítási határidő

Mivel nem tartunk nagy árukészletet, hogy a lehető legjobb, FRISSen készült minőségében élvezhesd termékeinket, általában néhány napos, maximum 2 hetes határidővel tudjuk vállalni a megrendelések leszállítását. A néhány napnál hosszabb várható teljesítési időről emailben minden esetben értesítünk. Megértésed köszönjük!

ÍGY KÉSZÜL FRISSEN

Termékeink az ÁNTSZ engedélyes óbudai Phiola Közösségi Műhelyben készülnek, a gyártás folyamatát, és receptjeinket vegyész ellenőrzi.

Ez tényleg FRISS!

Írj nekem bátran, kérdéseidre, visszajelzésedre örömmel válaszolok. Minden vevőmmel külön foglalkozom, mert szeretek veletek személyes kapcsolatot tartani.

Ha Ön már regisztrált, kérjük jelentkezzen be itt!

Fiók létrehozása

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Kérdésed van? Hívj vagy írj nekünk! Hívásod héköznap 9-18 óra között várjuk.

06 30 422 7380

frisskozmetikum@gmail.com